Biblioteksbesök

Härligt att läsåret är igång!!!

Alla basgrupper kommer att få besöka biblioteket under två veckor.
Då pratar vi bland annat om; hur vi gör för att låna en bok (alltifrån hur vi skriver i utlåningspärmen till att välja en bok som passar en själv), minibibliotikarierna, teman, bokbloggen m.m. 


Här kommer lite bilder på hur det har sett ut under biblioteksbesöken.

 

Hur man överlever på en öde ö

Om du vill ha tips på att bara göra roliga saker så läs Hur man överlever på en öde ö.
Boken handlar om en pojke som kommer till en egen ö och bara vill göra roliga saker men det blir inte riktigt som han tänkt sig.
Vi tycker att det är en rolig och tänkvärd bok. / Helena och Lisa

Noa och bina

Boken vi har läst handlar om Noa. Noa få bekymmer när han ska dricka saft en sommardag. Hans bekymmer förföljer honom hela dagen och blir surrigare och surrigare. Vi tycker att boken var rolig och lite spännande. Vi fick också lära oss en hel del om surriga kryp. Läs den!
Hälsningar Lisa och Pernilla.

Boken om Bagar Bengtsson

Möt Bagar Bengtsson som älskar att baka bullar och kakor. En rimsaga med många roliga bilder. Slutet i boken är oväntat.

Vi tycker att boken har roliga rim och passande bilder.

Hanna och Camilla

Korven

Boken handlar om en pojke som bor med sin mamma. En dag blev han riktigt arg på sin mamma och sprang hemifrån. Utomhus hittade han en groda som visade sig kunna prata. Grodan gav pojken tre önskningar. Vad pojken önskade sig vill vi inte avslöja. Det får du läsa själv i Anna-Clara Tidholms bok Korven. Vi tyckte att det var en rolig bok med ett jättespännande slut.
Albin och Marie

Regnbågsresan

Boken handlar om tre vänner som hittar på en rolig lek under en regnig dag. De flyger upp till regnbågen och träffar målaren Per.
Boken är rolig att läsa för att den är på rim. Den har härliga bilder. Om du är nyfiken på regnbågsfakta så hittar du det längst bak i boken.
/Sabina och Erika

fyrensbokblogg.blogg.se

Välkommen till Fyrens Bokblogg! Här berättar vi, både vuxna och barn, om olika böcker vi läser, och hjälper varandra att rekommendera böcker.

RSS 2.0