Den döde talar

Boken handlar om Johnny som är en privatdetektiv. En natt när han är ute och tittar på stjärnorna möter han en granne som ber honom om hjälp. Hon säger att hennes döda vän Ulric ringer till henne, och att hon måste få veta varför den döde talar.

Jag tycker boken var jättebra! Den var så spännande att jag inte ville sluta läsa. Det var både lite läskigt, ett mysterium som behövde lösas och lite kärlek. Om du gillar spännande deckare borde du läsa den här!

/Viktoria

Märta börjar rida

Boken handlar om Märta som drömmer om att susa fram på en stor vild häst. Därför börjar hon på ridskola, men det är inte så lätt som man kan tro.

Det här är en jättebra bok om man tycker om att rida och om hästar. Man får lära sig några ord som man använder i stallet.

Boken är lite spännande och rolig. Det är många fina bilder. Det tycker jag är bra!

Lådbilen

Kalle och Ville är bästa kompisar, och dom har riktig tur för Kalles pappa har byggt en lådbil till dem. Först är det lite läskigt att åka i den, men snart har dom vant sig. Dom låtsas att stubbarna är dom där stora, tuffa grabbarna som kallar Kalle och Ville för fisungar. Men en dag när Kalle kommer ut till backen med sin lådbil sitter de stora grabbarna där och väntar på honom...

Jag tycker att boken är lite spännande och lite rolig. Jag tycker att den var bra!

/Viktoria

Poppes pinnar

De är en pojke som bor i ett röt hus.
Med en stor hund som heter Poppe.
Och är en snäll hund. Har en bästa.
Hund kompis och sen går dom till sjön.
Och den är rolig och bra.
/Ellen i Skräddaren

fyrensbokblogg.blogg.se

Välkommen till Fyrens Bokblogg! Här berättar vi, både vuxna och barn, om olika böcker vi läser, och hjälper varandra att rekommendera böcker.

RSS 2.0