Äventyrsveckan av Sofia Nordin

Vi har högläst boken Äventyrsveckan tillsammans.

Boken handlar om Philip och Amanda som går i samma klass. Philip och hans kompisar mobbar Amanda. Klassen åker på skolresa till Värmland där de ska ut och åka forsränning.
Båten de åker i kraschar in i ett träd och Philip och Amanda hamnar i vattnet på ena sidan trädet och alla andra på den andra.
Philip och Amanda tar sig upp ur vattnet och går vilse i skogen bland björnar och vargar.

Boken är superbare och jättespännande. 
Den är också lagom lång.

Viken februari 2014Kitty muffins tjuvenKitty har äntligen fått en hundvalp. Hanna Kittys låssas  mamma som bakat choklad muffins som någon har tagit och Hanna anklagar Kittys lilla valp.
Kitty är övertygad om att det inte var Kittis lilla valp.
Sen tar Kitty reda på vem det är det är inte den person  hon tänkt sig.

Kitty FrimärksgåtanKitty och hennes klasskompisar ska göra affischer till ett föräldrar möte. Men två dagar innan föräldrar mötet försvinner hennes brev. Kitty misstänker att några av sina klasskompisar har tagit dom. Hon hittar breven i sitt hyllo fack när hon och Bess ska gå hem.
Men vart är frimärkena?

KlasskassanKlasskassan handlar om Emils klass samlar ihop pengar till en resa. Det fixar ihop ett disco och några andra saker tillslut fick de ihop 
2 700 kr. Någon själ pengarna efter klassen har räknat ihop alla de pengarna som de har samlat. Och resten får ni läsa själva.

Vad jag tycker om boken är att den är spännande och bra så om den värkar spännande läs gärna boken. 

Namn: Frida 

Plugghästen Sune


Sune älskar skolan och lära sig saker. 
Och bäst av allt med skolan är att tjejerna finns där. Sune skulle aldrig kunna leva utan skolan och tjejerna. I boken plugghästen Sune får ni följa med på en spännande resa när Sune raggar tjejer och pluggar hårt:) 
Av: Jacob i Viken

Läskigt lägeDen handlar Maja Linus och Oskar som skulle bada men efter de hade badat kom dom till ett slott 

Dom blev jagade nästan i hela slottet men . De får ni läsa skälva  jag ger 3 poäng av 5 . Gjord av Klara i pirenLill Kitty Tjuven i balettskolan (av Carolyn Keene)


Kitty, Bess och George går på balettskola och dom ska snart ha dansuppvisning, men Bess har lite problem med dansstegen! Några dagar innan balettuppvisningen tar någon kassabandet och musiken finns inte någon annan stans än på kassabandet! Många tror att det är Bess som har tagit den för att hon var sist att byta om men balettläraren madame Dugrand tror inte att någon har tagit det, hon tror bara att den har försvunnit. Ifall inte kassabandet kommer tillbaka blir uppvisningen inställd!
                    
                                                                             Av: Alva Sandberg

Skämtaren Sune


Det handlar om att Sune har tappat sin tjejtjusarkraft och då om han är rolig kanske han får tillbaka den....läs den så får du se.  

Av Niclas Holmberg i viken

Lill Kitty Mysteriet med julklapparna (av Carolyn Keene)


Nu är det snart jul och Kittys klass ska ha en egen mystiskt jultomte.  Men Kittys kort, mat och julklapp försvinner! Vem är det som tar Kittys saker???

                                                                                Av: Alva Sandberg

Tvillingarna

 
Min bok var jätte bra och spännande!
Den handlar om att tvillingarna Peter och Petra och deras bästa kompis Lucy ska åka till Stockholm och hälsa på Lucys kusin Minoo. Men i Stockholm så händer det många mystiska saker och tvillingar.

Mitt spökhus


Detta hus är inte till salu!
Araminta spookie älskar
Fladdermöss, varulvar
Och vampyrer.
Han bor i ett underbart,
Gammalt spökhus, men
hennes surmulna
Faster tabby vill flytta
. Araminta måste hindra
Henne! Med hjälp av
Spökena sir Hector och
Kammartjänaren 
Edmund och en massa
Fantasi kläcker hon en
Innehåller ett avskyvärt
Anfall, som är så kusligt
Att det kanske lyckas!


fyrensbokblogg.blogg.se

Välkommen till Fyrens Bokblogg! Här berättar vi, både vuxna och barn, om olika böcker vi läser, och hjälper varandra att rekommendera böcker.

RSS 2.0